Το Blog μας

Holistic Lifestyle: Δύσκολη ή εύκολη επιλογή;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι απαιτητικός και ταυτόχρονα κάποιες φορές και “ανθυγιεινός”, καθώς για να ανταπεξέλθουμε στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας χρειάζεται να καταφύγουμε σε εύκολες λύσεις όπως για παράδειγμα το junk food.

Οι πειρασμοί είναι πολλοί και σε καλούν να υποκύψεις σε αυτούς με κάθε ευκαιρία. Αυτό όμως είναι σημείο των καιρών και δεδομένο που δεν αλλάζει ή απλά είναι μια ακόμη δικαιολογία για cheat day;

Φυσικά και είναι μια δικαιολογία! Γιατί αν κάποιος θέλει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής του, απλά μπορεί! Η ευεξία είναι προσωπική επιλογή και μπορεί να την επιτύχει ο καθένας μας, υιοθετώντας απλές συνήθειες που μας βοηθούν να αυτό-βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι πάντα εύκολη η αλλαγή στον τρόπο ζωής μας και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να κάνουμε 100% υγιεινές επιλογές. Όμως, μπορούμε να κάνουμε τις καλύτερες υγιεινές επιλογές δεδομένης της κατάστασής μας. Δηλαδή, να μειώσουμε τις κακές συνήθειες και να εισάγουμε νέες στο πρόγραμμα μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να ξεκινήσουμε με το να μειώσουμε σημαντικά την ποσότητα junk food που καταναλώνουμε μέσα στην εβδομάδα και να κάνουμε μια βόλτα 30 λεπτών μετά την δουλεία. Έτσι, βελτιώνουμε αισθητά την διατροφή μας, την φυσική μας κατάσταση καθώς και την ψυχική μας υγεία.

Σημασία έχει και κάνουμε την αρχή και με τον καιρό θα σημειώσουμε πρόοδο, αποκτώντας την ευεξία που όλοι μας αποζητούμε στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.