Το Blog μας

5+ 1 τρόποι να ενισχύσετε την ενέργειά σας το 2023

Αν δυσκολεύεστε να μείνετε ξύπνιοι ή νιώθετε υποτονικοί μέσα στην ημέρα να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι! Η πλειοψηφία καταφεύγει στην κατανάλωση καφείνης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην δύσκολη καθημερινότητα. H λύση όμως δεν κρύβεται στην κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων καφείνης που υπόσχονται άμεση τόνωση, αλλά σε κάποια απλά tips που μπορείτε να υιοθετήσετε άμεσα από την νέα χρονιά βελτιώνοντας έτσι δραστικά τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σας.

Πάμε να δούμε λοιπόν 5+1 εύκολους τρόπους για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας σας:

1. Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να εξαντλήσει τα επίπεδα ενέργειας σας, με αποτέλεσμα να είστε ευερέθιστοι και κουρασμένοι την επόμενη μέρα. Η καθιέρωση ενός τακτικού προγράμματος, η ανάγνωση ενός βιβλίου ή μια χαλαρωτική μουσική μπορεί να σας βοηθήσει. Επίσης, ο περιορισμός της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών όπως τηλέφωνα, laptops και τηλεοράσεις πριν από τον ύπνο μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας.

2. Μειώστε το στρες

Είναι σύνηθες για τα άτομα με πολυάσχολη ζωή να αισθάνονται άγχος ή υπερένταση. Προσπαθείστε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας, αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σας, χαλαρώνοντας, κάνοντας μια βόλτα ή ένα hobby που σας ευχαριστεί. Επίσης, συζήτηση με τους φίλους και τους συγγενείς σας ή η συζήτηση με έναν ψυχοθεραπευτή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους. Εναλλακτικά, μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας και θεραπείες χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός.

3. Ασκηθείτε τακτικά

Η τακτική άσκηση είναι γενικά καλή τόσο για την υγεία σας όσο και την ψυχολογία σας. Προσθέτοντας περισσότερη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα σας μπορεί να καταπολεμήσει δραστικά την κούραση και να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας σας. Η φυσική άσκηση εγγυάται έναν καλό βραδινό ύπνο και αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ενισχύοντας τη διαθέση.

4. Μείνε ενυδατωμένοι

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού είναι εξαιρετικά σημαντική για πολλές πτυχές της υγείας. Συγκεκριμένα, η αφυδάτωση μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη λειτουργία του εγκεφάλου, τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας. Όταν το σώμα μας αφυδατώνεται, ένα από τα πρώτα σημάδια είναι η κούραση.

5. Επιλέξτε τις σωστές τροφές

Η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών σε συνδυασμό με τα παραπάνω tips θα βοηθούσε σημαντικά στην αύξηση των επιιπέδων ενέργειας. Η ισορροπημένη διατροφή και η επιλογή υγιεινών θρεπτικών τροφών μπορεί να παρέχει στο σώμα σας τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται για να λειτουργήσει στο βέλτιστο βαθμό. Αντίθετα, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων επεξεργασμένων τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο τα επίπεδα ενέργειας όσο και την υγεία σας.

6. Power Snack

Οι μπάρες ενέργειας είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας που σας βοηθούν να αντέξετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Αποτελούνται από θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και στην πρόληψη της κούρασης.

Δοκιμάστε την χειροποίητη μπάρα κακάο βύσσινο ή την χειροποίητη μπάρα λεμόνι τζίτζερ της Ηoligreen και θα είστε full στην ενέργεια το 2023.