Το Blog μας

5 μικρές συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας

Η καθημερινότητα, οι  πολλές ώρες μπροστά σ έναν υπολογιστή και η ζωή στη πόλη ,συχνά μπορούν να μας οδηγήσουν σ έναν τρόπο ζωής γεμάτο άγχος, καθόλου προσωπικό χρόνο και επιβλαβείς για τον οργανισμό μας διατροφικές επιλογές.

Συχνά ,πολλοί από εμάς έχουμε πάρει αποφάσεις όπως “ θα κόψω το κάπνισμα” ή “θα κόψω τη ζάχαρη” ή “θα σταματήσω να αγχώνομαι τόσο πολύ” τις οποίες δεν έχουμε τηρήσει και απογοητευόμαστε. Γι’ αυτό κάνοντας μικρά βήματα, αποκτώντας μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας και ας είναι σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι ας ξεκινήσουμε με 5 μικρές συνήθειες που μπορούν να μας κάνουν πιο χαρούμενους, λιγότερο αγχωμένους και περισσότερο υγιείς:

  1. Κίνηση

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γυμναστήριο, ένας περίπατος 20 λεπτών ή ένα home work out 20 λεπτών είναι ένα βήμα, είναι κάτι το οποίο βοηθάει το σώμα μας και μας προσφέρει αναζωογόνηση.

  1. To do list /MIT’S(Most Important Tasks)list

Γράψε στο ξεκίνημα της ημέρας ή μόλις πας στο γραφείο τα πιο σημαντικά καθήκοντα που έχεις να κάνεις. Δε χρειάζεται να είναι κατεβατό ολόκληρο ,αρκεί να εστιάσεις στα 3-4 πιο σημαντικά που πρέπει να φέρεις εις πέρας ώστε να οργανώσεις τη σκέψη σου.

  1. Πρόσθεσε περισσότερα λαχανικά, φρούτα και μη επεξεργασμένα τρόφιμα στη διατροφή σου.
  2. Ευγνωμοσύνη

Πολλές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουμε ,αν ωστόσο εστιάσεις σε 3 πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη στη ζωή σου που τα έχεις ,είτε είναι η οικογένεια, η υγεία σου,2 καλοί φίλοι και η σκέψη σου είναι καθημερινά σ αυτά ,βοηθάς τον εαυτό σου να προσανατολιστεί στα θετικά αντί για τα αρνητικά.

  1. Διαλογισμός

Χωρίς να χρειάζεται να πάρεις απαραίτητα τη στάση του λωτού, είναι σημαντικό μέσα στην ημέρα να μπορείς να καθίσεις έστω 10 λεπτά σ ένα ήσυχο μέρος και να εστιάσεις στην  αναπνοή σου. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσεις  τον εαυτό σου να αποσυμφορηθεί από τις συνεχόμενες σκέψεις.